Umi Umi Pe Fetuutuʻu Umi laupapa Fola?

O le taimi lava e te filifili ai e faʻatau fola laupapa, o le a ia te oe le tele o faʻaiuga e faia ma o se tasi o na filifiliga o le a pe plump mo soʻo se umi poʻo tumau umi fola laupapa. O le fola laʻau umi ole soʻoga o le fola e sau i ato e faia i laupapa e eseese le uumi. E le o se mea e ofo ai, o le faʻatulagaina o le umi laupapa fola laupapa aofia ai ato faia i luga o laupapa o le tutusa tutusa le umi.

 Fixed VS Random

O laupapa uumi le uumi o se mea e masani ona maua, ma o laupapa e masani ona fai, e masani ona laʻititi atu le tau nai lo le umi o laupapa. E mafua ona o le natura o laupapa e faʻatagaina ai le tele o le fetuʻunaʻiga pe a oʻo mai i le faʻagaioiga o fafie. Faʻapitoa laupapa puʻupuʻu, e ui lava e masani ona tautala i le tau taugofie filifiliga, e matele ina avea foi ma mea pito sili ona sailia ona e mafai ona avea ma se mea totino moni e ofi ai.

 KTH1127 Project show (2)

E ui lava o laupapa uumi umi e sili atu le taugata nai lo laupapa uumi taimi, pe a fai e aunoa ma se taumafaiga e faia se soʻosoʻo foliga e mafai ona iʻu ina foliga foliga pei o le teuteuina, lea e faʻamalosia e avea o se uumi faʻamaʻaina ona o le faʻavae faʻavae lea decking o loʻo teu ai. O le mafuaʻaga o laupapa uʻamea tumau e masani ona sili atu le taugata nai lo soʻoga umi e mafua mai i le aofaʻi o otaota aofia ai i le mautinoa o laupapa taʻitasi e lava le lelei ma i le taimi e tasi o le manaʻoga umi.

 KTH1129 (1)

A oʻo mai i ni laupapa uumi taimi, e mafai ona e faʻamoemoeina se aofaʻiga o laupapa uumi, ma soʻo se mea mai le puʻupuʻu e 30cm e oʻo atu i le 150cm i le taga lava e tasi, o lona uiga e mafai ona e fausiaina se moni masani ma moni vaʻaiga vaʻaia. A oʻo mai i le matua tuai fola, e sili atu ona taatele le mauaina o ni laupapa seʻi vagana laupapa o le tutusa umi i le foloa na faataatiaina tele tausaga talu ai. O le manatu o le teuina laupapa o le tutusa umi i afifi o se lata mai lata mai mea fou. O na mea uma na fai mai, o se tomai faapitoa fitter o le a mafai ona faia faʻamau umi fola fola foliga soʻosoʻo pe a e manaʻo i ai, ae e tele galuega.

 

A e faʻaogaina se fola faʻasolosolo, o le mea lilo o le amata lea o lau faʻapipiʻiina ma eseesega uumi o laupapa ma faʻaauau lau faʻapipiʻiina i se tulaga saʻo uma. Faʻafetai i le eseesega uumi o laupapa i totonu o ato taʻitasi, e leai se fuafuaga manaʻomia e faia ai lou foloa foliga natura ma moni. Fai mai, afai na e filifilia lava uumi laupapa ma e te manaʻo e faia se soʻona vaʻaia oe o le a i ai sina sili atu fuafuaina e faia.

 

Afai na e faʻatauina ni uumi laupapa tumau ae manaʻomia se vaʻai faʻasolosolo mo lau foloa, o le mea e te manaʻo e fai o le tipiina o au laupapa amata i soʻo se taimi, aunoa ma se mamanu poʻo le a lava ona amata faʻapipiʻi ia laupapa i le pito o lau foloa. A maeʻa, pe a e ofi lau faʻamau umi laupapa, oe o le a maua se maua fua faʻaiuga.

 

A fai e fola laupapa fola gaosi ma afifi fola, o le a maitauina luga o le afifiina pe o oe o ofoina atu faʻamau pe faʻafuaseʻi fola umi. Taitasi afifi o le a manino makaina Umi umi poʻo Umi faʻamau ma, i le tulaga o le umi umi faʻamaonia tonu le umi o taʻitasi ma uma laupapa i le afifi. A oʻo mai i le soʻoga umi fola, o le afifi o le a faʻailoa mai le umi o le sili ona puʻupu laupapa ma le umi o le umi laupapa. Soʻo seisi laupapa i le afifi o le a avea ma se tasi o nei latalata pe o soʻo se umi i le va. O le uiga o lenei mea o oe iloa tonu le sili ona umi ma puʻupuʻu laupapa o loʻo e faʻatauina, ae le o le tonu fua o laupapa i le va.

 Oak flooring -white

Ma, pe a oe filifilia lau laupapa fola mo lauisi foloa poloketi, pe a e sau luga faʻasaga i soʻoga umi ma faʻatulagaina umi, oe o le a iloa le mea e faʻamoemoeina. Mulimuli ane, o se mataupu o le filifilia poʻo le a le foliga e te manaʻo ai mo lau foloa. E ui lava o le tele o fola laupapa faʻatau atu i Peretania o soʻo se umi, oe o le a mafai ona faʻasolosolo i lalo faʻatulagaina fola umi pe afai e te vaʻai i ai. Fai mai, e tatau ona e sauni e totogi le tau o le tau o lenei filifiliga faʻatonuga.

 

Afai oe i ai i se masalosalo, e aoga le manatuaina o le sili ona taatele vaʻaia o le soʻoga umi laupapa laupapa o le a le gata e masani ona tau oe tau, ae o le a faia foi i luga o se matagofie, natura foliga faʻapea foi ma le saʻo e ofi . Ma, e ui lava o le iʻuga foliga e te manaʻo o lau filifiliga atoa, o loʻo iai se finauga malosi lava mo le paluina mo soʻoga umi laupapa.

 T&G

Vaega: Fola faʻafoeina, Fola maumaututū

Tuua se Faamatalaga


Taimi Post: Jun-30-2021